Trebuie sa va spun ca iubesc retetele lui Mary Berry si de curind am vazut in una emisiunile ei o reteta de loaf cake cu mere si scortisoara. E imposibil sa dai gres incercind ca reproduci retetele ei, asa ca iata si versiunea mea de loaf cake cu mere si scortisoara cu topping de gem de caise. :)E un chec delicios, o combinatie perfecta de dulce acrisor, soft si pufos si se prepara extrem de repede, dar hai sa vedem cum se face, zic. :) Mai intai de toate pornim cuptorul la 180 C sa aiba timp sa se incalzeasca. Intr-un bol frecam untul cu faina pina are consistenta unui aluat sfaramicios, adaugam praful de copt, zaharul si scortisoara. Separat batem ouale si adaugam merele taiate cubulete. Mixul de oua cu mere il punem peste compozitia de faina si cu ajutorul unei spatule si amestecam pina se incorporeaza toate ingredientele.

Asezam intr-o tava tapetata cu hartie si pe deasupra punem felii de mere si apoi presuram zahar (eu am folosit zahar brun), dam la cuptor pentru 40-45 minute pina checul devine galben - auriu si este ferm la atingere.

Lasam la racit 10 minute si apoi cu ajutorul unei lingurite imbracam checul cu gem de caise. Si rezultatul final...tadaaaa...o minune de chec foarte delicios si merge perfect linga un ceai alaturi de cei dragi.

Spor la prajiturit, dragii mei si ginduri bune trimit catre voi! :*