Succesul unei fripturi de vita este influentat inca de la alegerea bucatii de carne pe care o veti cumpara. Alegeti carne care sa aiba grasime in mijloc. Personal, prefer friptura gatita mediu si crocanta in exterior. Odata cu aceasta reteta am descoperit cat de bine se potriveste vita cu sosul anchois si cartofii cu rozmarin.

Carnea a stat la marinat in sosul format din ingredientele mentionate, cu exceptia vinului, pentru aproximativ 2 ore. Dupa acest timp am tras-o la tigaie, fara sa mai adaug ulei, cate 3 minute pe fiecare parte.

Dupa aceea am portionat bucata de carne in 4 bucati egale si am asezat-o intr-un vas termorezistent. Am turnat peste marinata ramasa, un pahar de vin alb si putina apa. Am introdus tava in cuptorul preincalzit (200 grade) pentru 45 de minute. Daca nu va place in sange va recomand sa o lasati o ora.

In acest timp m-am ocupat de cartofi pe care i-am taiat in bucati aproximativ egale si i-am fiert cat sa intre putin furculita in ei. I-am luat de pe foc, i-am scurs de apa si i-am trans in unt, ulei de masline si usturoiul zdrobit cu lama cutitului adaugand din belsug boia dulce, curry, sare de mare, piper, putin chilli si rozmarin. Am amestecat, insa fara niciun intrument, doar miscand tigaia, pentru a nu se zdrobi, pana au capatat o crusta aramie. Dureaza cam 15 minute.

Pentru sosul de anchois am pus intr-un vas toate ingredientele si le-am dat prin blender pana am obtinut un sos omogen.

Am asezat totul in farfurie si am savurat din plin aromele si ingredientele care se potrivesc de minune impreuna.

Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/Pofta buna si un weekend minunat!