Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Punem galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.

Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si coacem blatul timp de 30-40 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade.

Cat timp se coace blatul preagatim crema. Punem intr-un vas frisca lichida si ciocolata. Tinem vasul la baine-marie pana se topeste ciocolata. Amestecam bine si dam la rece pana se intareste crema putin. Mixam bine si adaugam treptat mascarpone, continuand sa mixam pana se omogenizeaza crema. Va ajunge de consistenta mai tare si bine batuta.

Blatul il taiem pe jumatate. Ungem cu crema prima jumatate de blat.

Punem fructele de padure peste primul strat de crema, apoi asezam a doua jumatate de blat peste care punem iar crema si fructe de padure. Vom pastra crema pentru a-l imbraca pe deasupra si pe margine.

Punem tortul la rece pentru minim 3 ore apoi putem servi.