Sa incepem cu Pate Bris e (aluatul de tarta):Inainte de a incepe, trebuie sa va atrag atentia asupra unui lucru extrem de important in crearea aluatului de tarta. Totul se pregateste la rece. Untul si apa trebuie sa fie reci, la fel si mainile caci vom amesteca ingredientele.

Amestecam faina cu sarea. Vom adauga apoi untul rece, taiat cuburi. Se amesteca ingredientele cu varfurile degetelor. Galbenusul de ou batut cu 2 linguri de apa rece se adauga peste faina. Se amesteca totul cu mainile reci. ( le puteti tine sub un jet de apa rece cateva secunde inainte de a pregati aluatul ) * nu framantati aluatul prea mult, untul nu trebuie sa se topeasca.

Se formeaza asadar o compozitie bine legata, nelipicioasa. Aceasta se inveleste in folie si se tine la frigider minim o ora.

Sa trecem la compozitia de branzeturi si spanac.

Intr-o tigaie, adaugam putin ulei de masline si ciupercile taiate felii. Le lasam putin sa se caleasca iar cand sunt aproape gata adaugam frunzele de spanac proaspete. Se vor cali impreuna timp de 2-3 minute.

Separat amestecam branzeturile cu sare, piper, nucsoara. Peste acestea, vom turna spanacul si ciupercile.

Scoatem de la frigider aluatul de tarta si il intindem pana formam o foaie de dimensiunile tavii. Se adauga in tava de tarta si se inteapa cu furculita din loc in loc pentru a permite aerului sa circule.

Se adauga compozitia de branzeturi iar peste aceasta, daca dorim sa formam o crusta, putem turna un amestec de smantana, ou si cascaval.

Se lasa la cuptor timp de 30 de minute la 170 de grade - foc mediu.

Spor la gatit !