Taiem piersicile in felii si le scoatem samburele. Punem piersicile taiate intr-un bol. Adaugam visinele scurse, 3 linguri cu zahar si amidonul din porumb. Amestecam bine pana la omogenizare.

Pregatim o tava pentru cuptor cu dimensiunile de 25x20 cm pe care o ungem cu cubul de unt.

Rasturam in tava amestecul de fructe si nivelam, apoi o lasam deoparte.

Incalzim cuptorul.

Pregatim un bol in care punem faina. Adaugam fulgii de ovaz, zaharul vanilat, cele 4 linguri cu zahar ramase si un praf de sare.

Amestecam bine toate ingredientele uscate pentru crusta.

Punem untul rece rupt sau taiat in bucatele. Amestecam rapid, cu varful degetelor, pana cand obtinem un aluat ca niste frimituri. Trebuie sa amestecam foarte repede pentru ca altfel untul se va topi si nu vom mai obtine un aluat sfaramicios.

Presaram aluatul cu frimituri peste fructele din tava si apasam usor cu palmele.

Introducem tava in cuptorul incalzit la 190 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute.

Cand crusta de deasupra prajiturii este rumenita, scoatem tava din cuptor.

Lasam placinta sa se racoreasca 15-20 de minute, apoi portionam desertul cat este caldut.

Servim cu inghetata sau cu sos de vanilie.

Reteta video completa o gasiti la: http://youtu.be/Y2jzL8844h8POFTA BUNA!