Se curata cartofii, se taie in patru si se pun la fiert cu o lingurita de sare, se pune apa cat sa-i acopere.

Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida si se presara o lingura de faina, se lasa deoparte pana se face piureul.

Se scurge supa de la cartofi intr-un pahar, se paseaza cartofii ca pentru piure, se pune cubul de unt, laptele si uleiul si se amesteca. Se toarna paharul cu supa de cartofi, iar apoi se presara faina si cealalta lingurita de sare, amestecand cu o lingura pana se incorporeaza faina. Se pune in continuare faina pana se face un aluat care nu se mai lipeste de maini. Se pune pe masa de lucru si se framanta energic cateva minute presarand faina ca sa nu se lipeasca. Se lasa la dospit cca 30 minute.

Dupa ce au trecut cele 30 minute se scoate din castron coca si se framanta iar. Se imparte coca in doua si se fac doua painici rotunde care se pun in tava la dospit inca 20 min. Se introduc la cuptor la o temperatura mai mare primele 10 minute, iar apoi se lasa focul la mic pana devine aurie. Se scoate si se lasa sa se raceasca dupa care se pun in pungi de hartie... daca mai apuca :)