Se taie pieptul de pui in doua bucati, se elimina oasele si pielita. Fiecare bucata de piept se bate pana se subtiaza si se umple cu branza topita, cascaval si mozzarella.

Fiecare fasie de piept de pui se ruleaza si se inveleste in prosciutto. Se prajesc rulourile in ulei pana se rumenesc, apoi se mai prajesc putin in unt.

Intre timp se fierb pastele in apa cu sare si se pun intr-o tigaie cu unt, rozmarin si busuioc, stingandu-se cu vin alb. Ca rulourile sa se prepare mai repede, fara a fi crude in interior, se invelesc in folie de aluminiu si se fierb, inainte de a fi prajite. Reteta face parte din a 2-a editie a programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii , program derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications, in perioada februarie decembrie 2015. In luna februarie promovam bucataria italiana iar restaurantul partener al proiectului este Bellini Tineretului.

Reteta italiana Involtini di pollo a la romana a fost oferita si preparata de Bellini Tineretului si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific italian din Bulevardul Gheorghe Sincai, nr. 2-4, Sector 4, Bucuresti.