Se spala bine si se lasa la scurs toate legumele.

In cratita in care facem preparatul de ciuperci, punem uleiul de masline, apoi ceapa, ceapa verde si prazul taiate mai grosier, la 2 - 3 cm, se presara cu sare si condimente si se lasa sa se patrunda cam 10 minute. Se adauga ciupercile taiate mai mari, rosiile taiate in sferturi, o jumatate de lingurita de zahar si putin apa, cam 1 pahar, lasandu-se sa fiarba acoperit cam 20-30 de minute.

Se unge o tava adanca de cuptor cu unt si se pun jumatati de ardei capia taiati in prealabil, curatati si spalati, asa cum se vede in poza. Peste ciuperci, inainte sa fie gata cu 5-10 minute, se adauga 2 linguri de faina alba frecata bine cu 2 linguri de apa si apoi amestecata cu 1 pahar de lapte dulce. Se lasa sa fiarba cam 10 minute.

Se lasa sa se odihneasca 5-10 minute, apoi se pun cu o lingura peste ardeii capia din tava. Se presara cu cascaval ras si parmezan, se adauga rosii cherii taiate deasupra, se presara cu marar si/sau patrunjel verde tocat marunt si se baga la cuptor pentru 20-30 de minute la foc mic spre mediu. Cand sunt gata, se scoate tava si se lasa sa se raceasca putin, apoi, daca nu le serviti imediat, se pot scoate cu grija intr-un vas curat termorezistent (de exemplu de yena) pana la servirea lor. Se servesc intodeauna calde.