-Se pregatesc toate ingredientele si se tapeteaza tava fie cu hartie de copt, fie clasic se unge cu putin ulei si se presara faina. Eu am folosit o tava cu dimensiunile 35 cm x 30 cm.-Se aleg/ curata capsunile, se spala, se taie coditele, se taie in jumatati si se pun la scurs intr-o sita.-Se separa galbenusurile de albusurile care se dau deoparte.-Intr-un vas de mixer/ castron se bat galbenusurile bine cu un praf de sare (cat luati intre doua degete ) pana isi dubleza volumul, dupa care adaugati treptat zaharul tos amestecat cu zaharul vanilat, continuati sa bateti cu mixerul sau telul, pana galbenusurile se deschid la culoare si devin o crema spumoasa.-Peste crema de galbenusuri se adauga cele 5 linguri de apa clocotita, pe rand cate o lingura, amestecand bine dupa fiecare.-Se adauga faina cernuta inainte, toata odata si se mixeaza in continuare, pana ce compozitia se omogenizeaza.-Se aprinde cuptorul si se regleza temperatura la 180 grd.

C.-Albusurile impreuna cu un praf de sare se bat bine, spuma tare, dupa care se adauga treptat zaharul farin si se mixeaza in continuare pana ce bezeaua devine sticloasa, este densa si lasa urme vizibile si ferme de la tel (formeaza acele varfuri ).-Se adauga spuma de albusuri in doua parti peste aluat, amestecand usor cu o paleta sau o lingura de lemn, cu miscari circulare de sus in jos, pana se incorporeaza. A doua parte se adauga dupa ce s-a incorporat prima transa de albusuri. Aluatul rezultat este omogen, spumos si nu foarte moale.-Se toarna aluatul in tava, se niveleaza usor si se aseaza dupa dorinta jumatatile de capsuni deasupra, cu partea taiata in jos.-Se baga tava in cuptorul incins la 180 grd. C pentru cca. 30 minute (depinde de cuptor), sau pana cand prajitura este coapta, adica se desprinde de pe margini si se rumeneste usor deasupra (se poate face testul cu scobitoarea ).-Cand este gata, se scoate tava din cuptor si prajitura se lasa sa se raceasca in tava.-Inainte de servire se portioneaza dupa preferinta si se decoreaza optional cu zahar pudra si frunze de menta.

Mai multe fotografii, detalii si explicatii gasiti pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/Pofta buna!