Intr-un pahar golim nuca de cocos de apa din ea . Daca nu aveti cine sa o bea o vom pune si pe ea in lapte. Spargem nuca de cocos, scoatem miezul si curatam de partea maro.

Cu ajutorul unui robot maruntim nuca de cocos.

Intr-un blender punem nuca maruntita, 2 pahare de apa plus apa din ea, miere de albine sau alt indulcitor si aromele si pornim blenderul . Lasam sa mearga cam 3 minute . Eu nu am folosit indulcitor si nici arome, dar daca va place ceva in mod deosebit puteti pune ce doriti.

Cu ajutorul unei strecuratori strecuram laptele .

Laptele obtinut daca il punem in frigider pentru cateva ore se va allege . Deasupra se va ridica untul de cocos pe care il putem folosi ca atare sau prin incalzire usoara acesta se dizolva si se poate folosi ca si lapte.

Noi l-am baut proaspat facut, deci nu a fost cazul de stat in frigider.

Restul de nuca se poate folosi la prajituri . Eu am pus-o in congelator si o voi foflosi candva .