-Se fierb tare 18 oua de prepelita.-Se spala ardeii si se taie sub forma de betisoare.-Se spala verdeata si se toaca marunt.-Se pregateste carnea pentru rulada: intr-un castron mai mare peste carnea tocata de pasare se adauga pesmetul, cele 6 oua de prepelita ramase, usturoiul zdrobit, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se amesteca bine, framantandu-se cca. 5-10 minute compozitia. Sa aveti grija cu sarea, deoarece branza este si ea sarata! Se imparte compozitia de carne in doua.-Se aseaza jumatate din compozitia de carne pe o folie de plastic, presandu-se usor, sub forma aproximativa a unui dreptunghi, cu grosimea de cca 0,5-1,0 cm. Latura lunga trebuie sa fie putin mai mica sau aproximativ egala cu lungimea tavii in care veti coace rulada.-Se rade jumatate din cantitatea de branza peste carne si se presara jumatate din cantitatea de verdeata tocata.-Pe marginea la una din laturile lungi se aseaza betele colorate de ardei si ouale fierte, curatate de prepelita (mie mi-au intrat 9 oua la un rulou).-Cu ajutorul foliei se ruleaza usor si cu grija carnea, rezultand rulada. Dupa ce ii dam un aspect cat mai uniform, se muta rulada pe o folie de aluminiu, se strange bine la capete si se aseaza ruloul in tava de copt.-Se procedeaza la fel si cu restul ingredientelor, rezultand a doua rulada.-Se aseaza ruladele invelite in folie de aluminiu in tava de copt, aceasta se introduce in cuptorul incins in prealabil la 200 grd.

C si se tine in cuptor cca 20-25 minute, sau pana cand rulada s-a copt. Se scoate tava din cuptor, se inlatura folia de aluminiu (cu grija sa nu va ardeti!) de pe fiecare rulada, se toarna vinul peste rulade si se introduce tava la loc in cuptor, pentru inca 20-25 minute, sau pana cand ruladele se rumenesc frumos, dupa preferinta. Din cand in cand se scoate tava din cuptor si cu ajutorul unei pensule se ung rulourile cu sosul format in tava, eventual se pot intoarce pentru a se rumeni frumos si uniform pe toate partile.-Dupa ce ruladele s-au rumenit, se scot din cuptor si se lasa sa se racoreasca in tava.-Inainte de servire se scoate rulada pe un platou, dupa care se feliaza dupa preferinta. Se poate servi calda sau rece, ca aperitiv, dar este minunata si ca fel principal, alaturi de garnitura si salata preferata. Noi am servit-o cu cartofi noi la cuptor cu rozmarin si salata verde.

Mai multe detalii si explicatii gasiti pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/Pofta buna!Sfat:-Daca nu aveti oua de prepelita, desi vi le recomand cu caldura, puteti folosi oua de gaina, respectiv la 4 oua de prepelita folositi un ou de gaina. In umplutura puteti pune 2 oua de gaina, iar daca vi se pare prea moale compozitia mai puteti adauga o lingura de pesmet.