MOD DE PREPARARE Vom incepe cu compozitia.

Punem ceapa la calit in jumatate din cantitatea de ulei de masline.

Dupa ce s-a calit vom adauga carnea, ardeiul dulce si iute, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust. Lasam pana scade toata zeama, aprox.15 min.

Dupa ce s-a gatit carnea o punem intr-o sita sa se scurga de uleiul ramas si sa se raceasca.

Cartofii se spala bine sub jet de apa rece si se curata de coaja.

Cu ajutorul unor ustensile speciale (pe care le vom vedea in imagine) scobim miezul. Pentru a nu se schimba culoarea miezului il vom cali imediat usor in ulei de masline intr-o tava in care vom pune cartofii dupa ce i-am umplut.

Peste miez vom pune rosiile tocate, sare (sa tinem cont ca vegeta contine sare), piper, apoi mai lasam 5 min si stingem focul.

Dupa ce am scobit carofii ii vom praji intr-o tigaie in ulei de porumb pana devin aurii. Ii scoatem intr-o sita cu partea scobita in jos pentru a se scurge surplusul de ulei. Dupa ce s-au racit cartofii ii umplem cu compozitia de carne, apoi ii asezam in tava cu miezul de cartofi si rosii. La sfarsit adaugam fie zeama de la carne (3 pahare) sau 3 pahare de apa calduta in care am dizolvat cele 3 linguri de vegeta sau mirodenia. Se va da la foc iute cateva clocote, dupa care bagam tava la cuptor la foc mediu timp de 20-25 de min. Scoatem tava si presuram mozzarella si o mai lasam pana ce se rumenesc cartofii.

Sunt foarte deliciosi si se servesc calzi cu iaurt si salata de vara.

Pofta buna!Specific:Iordania