Ceapa si usturoiul se curata si se taie ceapa felli si usturoiul in 4, punem un pic de ulei intr-o craticioara, adaugam ceapa si usturoiul si lasam pana cand ceapa devine transparenta. Cand ceapa este transparenta adaugam sosul de rosii, punem o lingurita de zahar, sare si piper, dupa gust, si lasam la foc mic pana sosul de tomate incepe sa fiarba. Atunci se adauga ardeiul rosu (se poate folosii si proaspat, dar copt da un gust diferit sosului) taiat felii si mai lasam la foc cam 10 minute. Intre timp punem sare si piper peste merluciu taiat rondele sau in fillete, punem putin ulei pe o plansa si punem pestele pana ce isi schimba putin culoarea, cam 1 minut pe fiecare parte. Dupa aceea il luam de pe plansa, se pune pe o farfurie si il pastram. Sosul se ia si el de pe foc, se pune intr-un recipient si mixam foarte bine cu mixerul. Pastram. Intr-o craticioara se pune pestele, turnam sosul mixat peste si lasam la foc mic cam 10 minute (sau pana cand e gata pestele). Se poate servi cu orez simplu sau orice alt fel de garnitura, sau chiar si singur.

Ceapa si usturoiul se curata si se taie ceapa felli si usturoiul in 4, punem un pic de ulei intr-o craticioara, adaugam ceapa si usturoiul si lasam pana cand ceapa devine transparenta. Cand ceapa este transparenta adaugam sosul de rosii, punem o lingurita de zahar, sare si piper, dupa gust, si lasam la foc mic pana sosul de tomate incepe sa fiarba. Atunci se adauga ardeiul rosu (se poate folosii si proaspat, dar copt da un gust diferit sosului) taiat felii si mai lasam la foc cam 10 minute. Intre timp punem sare si piper peste merluciu taiat rondele sau in fillete, punem putin ulei pe o plansa si punem pestele pana ce isi schimba putin culoarea, cam 1 minut pe fiecare parte. Dupa aceea il luam de pe plansa, se pune pe o farfurie si il pastram. Sosul se ia si el de pe foc, se pune intr-un recipient si mixam foarte bine cu mixerul. Pastram. Intr-o craticioara se pune pestele, turnam sosul mixat peste si lasam la foc mic cam 10 minute (sau pana cand e gata pestele). Se poate servi cu orez simplu sau orice alt fel de garnitura, sau chiar si singur.