Briosele:Topim untul si il lasam sa se raceasca.

Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Incorporam untul topit treptat, apoi laptele.

Adaugam esenta de rom, coaja rasa de portocala.

La final punem faina, praful de copt si mixam pana sunt bine incorporate.

In forme de briose de silicon punem compozitie, dar sa nu depaseasca mai mult de 3/4 formele.

Le asezam pe o tava si le introducem in cuptorul incins, la o temperatura de 170-180 de grade, pentru 25 de minute.

Cand sunt gata, le scaotem din cuptor si le lasam sa sa raceasca.

Crema am facut-o plecand de la Tiramisu reteta originala:Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, reci, zaharul pudra, vanilia si le mixam pana devine o spuma, dar nu foarte ferma.

Mascarponele il mixam in alt bol, il adaugam peste frisca si mai mixam putin cat se fie toate incorporate.

Insiropam cu cafea briosele, dar nu foarte tare si le lasam sa stea vreo 15 minute asa, sa se patrunda cafeaua in ele.

Intr-un pos punem crema, spritam briosele.

Le pudram cu cacao, le dam la rece macar o ora, apoi servim.

Mie mi-au iesit 13 briose.

Sa aveti pofta!