Taiati ardeii grasi si / sau gogosarii fasii; zdrobiti usturoiul; decojiti rosiile si taiati-le cubulete. Caliti putin usturoiul in cateva linguri de ulei incins, adaugati ardeiul si lasati la foc potrivit, amestecand ocazional, pana cand ardeiul este facut pe jumatate. Puneti rosiile si lasati la inabusit pana ce legumele sunt facute. Spre sfarsit, inglobati caperele spalate si scurse, optional si condimentati cu sare si piper, dupa gust si preferinta. Turnati intr-un vas termorezistent, presarati generos pesmet si deasupra parmezan sau cascaval ras. Dati la cuptorul incins, 10- 15 min sa se gratineze. Serviti cald, dar este la fel de bun si rece.

Taiati ardeii grasi si / sau gogosarii fasii; zdrobiti usturoiul; decojiti rosiile si taiati-le cubulete. Caliti putin usturoiul in cateva linguri de ulei incins, adaugati ardeiul si lasati la foc potrivit, amestecand ocazional, pana cand ardeiul este facut pe jumatate. Puneti rosiile si lasati la inabusit pana ce legumele sunt facute. Spre sfarsit, inglobati caperele spalate si scurse, optional si condimentati cu sare si piper, dupa gust si preferinta. Turnati intr-un vas termorezistent, presarati generos pesmet si deasupra parmezan sau cascaval ras. Dati la cuptorul incins, 10- 15 min sa se gratineze. Serviti cald, dar este la fel de bun si rece. Peperonata picanta cu capere, gratinata poate fi o alegere buna ca gernitura langa carne.