Kokoretsi, friptura de miel preparata de greci si turci in ziua de Paste, eu o pregatesc si baietii o termina (aceasta de fapt se face la rotisor afara la barbeque si se invarte sa se faca pe toate partile, am invatat si eu). Daca ati scapat de cumparaturi si curatenie, v-am pregatit o reteta pentru friptura de miel. O pregatim de sambata si o lasam toata noaptea sa stea.

Carnea de miel este alintata in arome de rozmarin, fragezita pe vatra si invelita in aluat. Bucatarii imbraca maruntaiele mielului in mate si fac din ele kokoretsi, un deliciu de Paste, preferat de sultani si vechii greci.

Sunt maruntaiele ficatul, rinichiul si inima, infasurate cu matul de la miel. Adica tocmai acele organe pe care cele mai multe gospodine le folosesc la drob.

Spalam bine maruntaiele. Le taiem bucatele mici. Le lasam sa se scurga. Intr un lighean mare punem bucatelele de maruntaie, sare, piper si oregano si amestecam bine (trebuie sa aiba aceste condimente ca sa fie gustos). Aceste bucatele le infingem pe fierul de la rotisor si le infasuram cu prapur si matele de la miel ( bine spalate). Punem fierul cu maruntaie intr un lighean si lasam la loc rece sa se scurga bine toata noaptea. In duminca Pastelui aprindem focul la barbeque si lasam sa fie mai mult jar punem fierul cu maruntaie in suport si intoarcem din cind in cind pana se face pe toate partile. Apoi se taie si se serveste cu oua, rosii si ce altceva mai doriti. Dar nu lipseste berea.