Pe langa friptura de miel, oua rosii, cozonaci si pasca, drobul de miel nu poate lipsi nici el de pe masa de Pasti.

Spalam organele si prapurul in mai multe ape. Cat timp pregatim compozitia pentru drob tinem prapurul intr-un castron cu apa rece si putin otet.

Fierbem organele de miel in apa cu sare, luand spuma de cate ori este nevoie. Se scot din vas si se lasa sa se raceasca. Se trec prin masina de carne maruntaiele de la un miel, inima, ficatul, plamanii. Separat fierbe piept de pui. Si il dam prin masina Se adauga ouale crude, sare, un praf de piper, oregano si verdeata multa, marar, patrunjel, ceapa verde.

Se unge forma cu untura sau ulei, se aseaza prapurul astfel incat sa ramana mult si pe margini pentru a putea fi intors deasupra peste umplutura. Se pune umplutura peste prapur Se acopera cu prapurul compozitia, se unge cu ou batut cu putina smantana si se introduce in cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Dupa ce s-a copt il scoatem si il mai lasam in tava pana se desprinde usor de margini. Se scoate si se lasa la racit. Se serveste rece cu salata verde sau legume de sezon.