Masuram cantitatile cu aceeasi cana. Punem orezul nespalat sa fiarba impreuna cu apa si coaja de citrice. Cand incepe sa fiarba apa lasam orezul pentru 5-7 minute timp in care amestecam in el. Cand a expirat timpul inchidem focul si punem capac. Lasam sa absoarba apa care a mai ramas si intre timp punem pe foc laptele cu zaharul si amestecam sa se topeasca. Punem laptele fierbinte peste orez si amestecam continuu in el timp de vreo 20 de minute. Lasam sa fiarba la foc mic si cand e gata il punem boluri si preparam sosul. Daca il vreti mai apos il puneti imediat ce s-a fiert in castroane si nu-l mai lasati in oala sau mai adaugati inca 1/2 cana de lapte cald. Sosul : caramelizam 100 gr zahar, se pune untul si se stinge cu sucul de portocale. Punem esenta si scortisoara si fierbem sa scada sosul la jumatate. Se pune cate 2-3 lg de sos la fiecare portie.

Reteta de la http://www.retete/retete-culinare/cautare/orez-cu-lapte-si-topping-de-portocale/