Curatam cartofii, ii spalam, apoi ii taiem cubulete.

Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete, la fel si ardeiul gras rosu.

Ceapa o curatam, o spalam si apoi o tocam marunt.

Intr-o oala mare punem la incalzit uleiul, apoi calim putin ceapa, morcovul si ardeiul, pina se inmoaie si lasa o culoare frumoasa, portocalie.

Separat punem la fiert jintuiala, dar trebuie sa avem grija pentru ca ea se va umfla, cand fierbe.

Adaugam apa doar atat cat sa poata fierbe legumele, apoi adaugam cartofii si asezonam.

Intr-un bol amestecam cele doua galbenusuri cu o parte din smantana, apoi adaugam toata smantana si 1-2 polonice de ciorba, omogenizam, dupa care rasturnam compozitia in ciorba, amestecam si adaugam si jintuiala fiarta.

Adaugam si leusteanul verde si lasam sa dea cateva clocote.

Asezonam daca este cazul.

Presaram deasupra patrunjel verde tocat si putem servi minunatia de ciorba satioasa, alaturi de un ardei iute.

Pofta mare sa aveti !