Este vorba de un gratar facut pe aragaz la tava gril cu capac sau inchisa, care este foarte sanatos, plin de vitamine, minerale si proteine. Cei care il consuma frecvent prezinta un risc mai mic de a se imbolnavi de Alzheimer sau de a suferi pierderi de memorie. Deci eu il recomand tuturor celor care au tava grill, iar cei care nu au, sa se grabeasca sa o cumpere ca nu au decat de catigat, totul e pentru sanatatea noastra. Prepararea meniului nu necesita prea mult timp, nu e nevoie de prajeli si nici de fierturi. Gatitul legumelor pe gratar este un mod excelent de conservare a nutrientilor esentiali din aceste alimente, dar si a gustului apetisant.

Temperaturile ridicate si timpul redus de gatire fac posibila pastrarea vitaminelor si a mineralelor. Consumul regulat de legume, in orice forma, reduce considerabil riscul dezvoltarii de boli cardiace, atac cerebral, obezitate si mai multe tipuri de cancer. Legumele contin antioxidanti si substante nutritive care ajuta la buna functionare a organismului. Pentru a beneficia de acestea, este foarte important sa stii cum sa le gatesti. Si o informatie pentru cei care fac dieta, 100 de grame de piept de pui contine 172 kcal, grasimi: 9.2 grame si proteine: 20.8 grame.

Dupa aceasta mica introducere sa trecem la modul de preparare, care nu o sa va ia timp prea mult. Pieptul de pui, sau pulpele, depinde de ce vreti sa folositi, se spala bine, se taie in bucati mai mici si se dau la frigider, dupa care ne ocupam de taierea legumelor. Eu am taiat majoritatea cu lama de cutit ondulat, care le-au dat legumelor o forma minunata, inainte si dupa gatit. Toate legumele care necesita sa fie curatate de coaja le curatam, inafara de dovleci si ardei, dupa care le spalam in mai multe ape. Apoi ne ocupam de taierea lor, cartofii, morcovii si dovleceii i-am taiat deci, cu cutitul ondulat, iar celelalte legume le taiem in bucati mai mari. Ceapa se taie in 4 sau 6(depinde de marimea ei), iar cateii de usturoi se lasa intregi. Toate legumele taiate si carnea de pui se pun intr-un vas mai mare si se amesteca cu toate ingredientele de mai sus.

Se incinge tigaia gril si se adauga pieptul de pui si legumele.

Se lasa sa se rumeneasca, dar din cand in cand invartim in tigaie cu ajutorul unei spatule, dar usor ca sa nu se distruga legumele. Aceasta operatie nu o facem prea des ca sa ramana legumele intregi. La inceput, focul trebuie sa fie iute, iar dupa ce a inceput sa se rumeneasca, dam la foc mai mic. Durata de preparare este de la 50 pana la 60 de minute. Dupa ce este bine rumenit se scoate pe un platou si se serveste cald alaturi de o garnitura, noi am servit cu o garnitura de salata de rosii, castraveti, ardei grasi, patrunjel si ceapa. Piept de pui cu legume la gratar, este un meniu complet, potrivit pentru un pranz sau chiar si pentru o cina usoara.

Noua ne-a placut foarte mult si am mai repetat reteta, dar am inlocuit carnea de pui cu peste si pot spune ca a avut mare succes. Eu va recomand sa incercati si sa pregatiti un pranz delicios familiei dvs...!Va doresc pofta buna!Specific: Iordania