Se bat albusurile spuma, apa cu zaharul se face un sirop pe foc si fierbinte se pune peste albusuri, se mixeaza pana se raceste putin, cand s-a mai racit se adauga galbenusurile unul cate unul uleiul cate putin, sarea si faina. Crema ganache alba-se pune intr-o cratita ciocolata taiata bucatele si smantana pentru frisca si se pun intr-un alt vas cu apa (pe baie de aburi) pe foc, se tine pe foc pana cand ciocolata s-a topit, nu trebuie sa fiarba, cand ciocolata e topita se lasa sa se raceasca bine, 2-3 ore, dupa acest timp se fruleaza cu mixerul cateva minute, se aduga esenta de vanilie. Crem cu frisca si gem-se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece, 2-3 linguri, dupa 10 minute se pune la microunde sau pe abur sa se inmoaie, se bate frisca se adauga gemul si gelatina. Pentru ornat tortul am folosit ciocolata ramasa de la craciun, am topit-o la microunde, am taiat o fasie lunga cat circumferinta tortului din folie de plastic, cea care se foloseste pentru impachetat sticle, pentru protectie, cea cu bule de aer, am pus pe ea un strat de ciocolata, am mai lasat asa pana s-a mai intarit un pic, circa 10-15 minute si poi am lipit-o pe tort, inainte am imbracat tortul in frisca, se baga la frigider, cand ciocolata s-a intarit se desface usor folia de plastic, deasupra tortului am topit ciocolata alba si maro, am pus pe o folie de plastic normala, fara bule un strat de ciocolata, se da la rece, se taie in formele dorite cand inca nu e bine racita, intarita.

Se bat albusurile spuma, apa cu zaharul se face un sirop pe foc si fierbinte se pune peste albusuri, se mixeaza pana se raceste putin, cand s-a mai racit se adauga galbenusurile unul cate unul uleiul cate putin, sarea si faina. Crema ganache alba-se pune intr-o cratita ciocolata taiata bucatele si smantana pentru frisca si se pun intr-un alt vas cu apa (pe baie de aburi) pe foc, se tine pe foc pana cand ciocolata s-a topit, nu trebuie sa fiarba, cand ciocolata e topita se lasa sa se raceasca bine, 2-3 ore, dupa acest timp se fruleaza cu mixerul cateva minute, se aduga esenta de vanilie. Crem cu frisca si gem-se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece, 2-3 linguri, dupa 10 minute se pune la microunde sau pe abur sa se inmoaie, se bate frisca se adauga gemul si gelatina. Pentru ornat tortul am folosit ciocolata ramasa de la craciun, am topit-o la microunde, am taiat o fasie lunga cat circumferinta tortului din folie de plastic, cea care se foloseste pentru impachetat sticle, pentru protectie, cea cu bule de aer, am pus pe ea un strat de ciocolata, am mai lasat asa pana s-a mai intarit un pic, circa 10-15 minute si poi am lipit-o pe tort, inainte am imbracat tortul in frisca, se baga la frigider, cand ciocolata s-a intarit se desface usor folia de plastic, deasupra tortului am topit ciocolata alba si maro, am pus pe o folie de plastic normala, fara bule un strat de ciocolata, se da la rece, se taie in formele dorite cand inca nu e bine racita, intarita.