Spalati iedul, il curatati de grasimea nedorita si il puneti la marinat in vin, la frigider, pentru 30 de ore. Eu am pus deoparte capul de la ied pentru ciobita acrita cu macris, iar maruntaiele pentru drob. Marinata o preparati din cei 2 litri de vin alb demisec, o lingura de piper negru, 4 ramurele de rozmarin, 4 ramurele de cimbru, 5 ramurele de salvie, 50 de grame de menta uscata.

Dupa cele 30 de ore de marinare, spalati si tocati 4 ramurele de rozmarin, 5 ramurele de salvie, leurda, prazul, feniculul, frunzele de coriandru, frunzele de leustean, frunzele de macris. Puneti in cratita pentru gatit, pregatita pentru a fi pusa in cuptor, doua treimi din aceasta compozitie tocata, asezati iedul peste patul de frunze, adaugati 50 de grame de menta uscata, 4 ramurele de cimbru uscat, foile de dafin, o lingura de piper negru, o lingurita de piper rosu, o jumatate de lingurita de coriandru macinat, o jumatate de lingurita de chimen macinat, o jumatate de lingurita de ardei iute macinat, o jumatate de lingurita de nucsoara macinata, o jumatate de lingurita de cardamon macinat, o jumatate de lingurita de cuisoare macinate, o lingura plina de sare, apoi presarati cealalta parte din ierburile tocate.

Adaugati 500 ml apa, 200 ml bere bruna si puneti in cuptor cratita. Eu am lasat-o 2 ore in cuptor de caramida, dar puteti sa o puneti in cuptorul electric la 200 de grade pentru aceeasi perioada de timp.

Pofta buna!Paste linistit, alaturi de cei dragi!