Detalii Dovlecei umpluti cu carne
Intr-un vas, se amesteca carnea, parmezanul, ouale, pesmetul, busuiocul tocat, nucsoara, sare si piper.
Dovleceii se taie in doua si se scobeste mijlocul. Se umplu cu amestecul de carne.
In ceea ce urmeaza, sunt doua posibilitati de a gati dovleceii, fie ii faceti in tigaie, fie la cuptor, eu am ales varianta cu mai putina prajeala si anume la cuptor, nu de alta, dar intr-un meniu, sa fie si antreul prajit si felul principal, ar fi prea mult dupa mine.
Se unge un vas termorezistent cu ulei, se asaza dovleceii umpluti si se dau la cuptor, la foc mediu, timp de 35-40 min. Intr-o tigaie, se incinge putin ulei de masline, se adauga un catel de usturoi, zdrobit cu lama cutitului, se lasa putin sa isi scoata aromele, dupa care se pune sucul de rosii si putina sare si se lasa sa fiarba 10 min, iar la fina,l se adauga cateva frunze de busuioc verde.
Daca alegeti varianta prajita, se procedeaza astfel: se incinge uleiul intr-o tigaie, dupa care se pun dovleceii si se lasa sa se faca la foc mic, cu capac, intorcandu-i pe toate partile. In uleiul unde s-au prajit dovleceii, se pune sucul de rosii se condimenteaza si se lasa sa fiarba ~ 10 min.
Pofta buna!