Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci o data, o vei face in fiecare vara de acum inainte. Nectarinele parfumate se transforma intr-o marmelada fina, nu te vei satura niciodata de aceasta marmelada. Obisnuim sa o mancam in diverse combinatii cel mai des cu paine prajita si unt si o cana de ceai sau lapte.

Este foarte important ca atunci cand incepi sa faci aceasta marmelada delicata, trebuie sa ai timp si starea necesara de a sta in bucatarie. Nu te grabi, fa totul calculat. Acorda acestor fructe delicate multa atentie. Marmelada de nectarine e mai mult simpla decat o dulceata. Este o marmelada mai aparte si poate fi folosita si pentru niste deserturi mai sofisticate, cum ar fi prajiturile festive. Spalam nectarinele, taiem pe jumatate si scoatem samburii. Se pun fructele in cratita, apoi se adauga zaharul si lasam la macerat aproximativ 12 ore.

Dupa ce au stat la macerat, eu le am pus in bolul de la mixer cu tot zeama care au lasat-o, le amestecati pentru 5 minute si apoi le-am pus la fiert, la foc mic si se amesteca usor.

Radem coaja de lamaie si stoarcem lamaia si punem peste nectarine impreuna cu vanilia. Nu trebuie sa le fierbem foarte mult, 30 de minute sunt suficiente pentru ca zaharul sa se lege si sa se transforme totul intr-o minunata marmelada de nectarine.