Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in lucrurile simple. Aseara am vrut un desert mai altfel cu mere, asa ca am optat pentru un aluat foietaj, e crocant, se sfarama cand musti, dar in acelasi timp fraged. Si mi-am exersat cu ocazia asta pe aluat si niste forme de patiserie cu model dantela si inimioare. Tarta a iesit mai buna decat ma asteptam, chiar si asa simplaMod de preparare:Se lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei.

Se spala merele, se dau prin razatoare si se calesc impreuna cu zaharul intr-o craticioara. Cand sunt fierte si moi, se dau de pe pe foc, se adauga scortisoara si se lasa la racit.

Se intinde usor cu mainile aluatul si se taie in doua parti.

Intr-o tava de tarta pregatita cu hartie de copt se asaza prima bucata de aluat, se taie aluatul in exces si se da deoparte, pentru a fi folosit mai tarziu la decorat.

Se presara pesmet, care va absorbi umezeala si pentru ca aluatul sa nu ramana crud la copt. Se umple cu mere, se presara din nou putin pesmet, se acopera cu celalalt aluat care va fi capacul. Se decoreaza cu aluatul ramas intins si rasucit, dar si cu forme de patiserie, dupa imaginatie.

Se coace, la foc potrivit, cam 20-25 de minute.

Timp total: aprox 40min.

Portii: 10Pofta Buna!Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/tarta-cu-mere.html