Detalii Mac & Cheese (Faimoasele Macaroane Americane)
Se pune apa cu sare la fiert si cand incepe sa faca bulbuci se introduc macaroanele. Daca doriti (eu obisnuiesc sa pun) in apa care fierbe, se pun 2 linguri de ulei sau unt pentru a preveni lipirea macaroanelor. Se fierb pastele dupa indicatile de pe cutie/pachet. In timp ce ele fierb, se pregateste sosul. Cele doua sortimente de branza se dau pe razatoare, untul se pune in tigaie si se topeste pe foc moale. Se adauga faina (amidonul) si se amesteca bine dupa care se ia de pe foc. Se adauga laptele, incet si invartind mereu sa nu se faca cocoloase dupa care se pune inapoi pe foc si se fierbe pana se ingroasa sosul, apoi luam de pe foc din nou si lasam deoparte. Daca se ingroasa prea tare se mai adauga putin lapte sa obtinem un sos de consistenta ceva mai groasa decat aluatul de clatite. . Cantitatea de lapte este orientativa, poate sa fie mai mult sau mai putin (faina si umezeala din aer spun multe aici) . luam pastele de pe foc si le strecuram, apoi le pastram la loc mai cald. Punem inapoi pe foc sosul si dupa ce am obtinut consistenta dorita adaugam in el sare dupa gust si branzeturile. Mai tinem pe foc putin (1-2 minute pana se topesc) dupa care punem deoparte. Adaugam peste pastele strecurate cele doua galbenusuri si amestecam repede de tot sa se uniformizeze, apoi punem sosul deasupra si amestecam din nou. Daca dorim la faza asta ne putem opri si servim macaroanele asa cum sant langa o salata de salata verde sau putem merge in continuare, cum am ales eu. Luam o tava de muffins, o ungem si cu o lingura luam din pastele fainoase si umplem fiecare loc in tava. Presaram parmesan putin deasupra lor, adaugam pesmetul apoi iar presaram branza, de data asta gruyere. Punem la cuptorul preancalzit la temperatura mare (425 f sau 220 c) si coacem 10-12 minute sau pana prinde o crusta aurie deasupra. Se servesc ca atare sau langa o salata de salata verde.
Se pune apa cu sare la fiert si cand incepe sa faca bulbuci se introduc macaroanele. Daca doriti (eu obisnuiesc sa pun) in apa care fierbe, se pun 2 linguri de ulei sau unt pentru a preveni lipirea macaroanelor. Se fierb pastele dupa indicatile de pe cutie/pachet. In timp ce ele fierb, se pregateste sosul. Cele doua sortimente de branza se dau pe razatoare, untul se pune in tigaie si se topeste pe foc moale. Se adauga faina (amidonul) si se amesteca bine dupa care se ia de pe foc. Se adauga laptele, incet si invartind mereu sa nu se faca cocoloase dupa care se pune inapoi pe foc si se fierbe pana se ingroasa sosul, apoi luam de pe foc din nou si lasam deoparte. Daca se ingroasa prea tare se mai adauga putin lapte sa obtinem un sos de consistenta ceva mai groasa decat aluatul de clatite. . Cantitatea de lapte este orientativa, poate sa fie mai mult sau mai putin (faina si umezeala din aer spun multe aici) . luam pastele de pe foc si le strecuram, apoi le pastram la loc mai cald. Punem inapoi pe foc sosul si dupa ce am obtinut consistenta dorita adaugam in el sare dupa gust si branzeturile. Mai tinem pe foc putin (1-2 minute pana se topesc) dupa care punem deoparte. Adaugam peste pastele strecurate cele doua galbenusuri si amestecam repede de tot sa se uniformizeze, apoi punem sosul deasupra si amestecam din nou. Daca dorim la faza asta ne putem opri si servim macaroanele asa cum sant langa o salata de salata verde sau putem merge in continuare, cum am ales eu. Luam o tava de muffins, o ungem si cu o lingura luam din pastele fainoase si umplem fiecare loc in tava. Presaram parmesan putin deasupra lor, adaugam pesmetul apoi iar presaram branza, de data asta gruyere. Punem la cuptorul preancalzit la temperatura mare (425 f sau 220 c) si coacem 10-12 minute sau pana prinde o crusta aurie deasupra. Se servesc ca atare sau langa o salata de salata verde.