O muratura pe care o sa o adorati, care este pur si simplu perfecta pentru zilele reci de iarna!Se poate servi dupa o ora, sau dupa cateva saptamani si merge de minune la orice fel de baza.

Savurati cu placere!1.

Pregatim borcane bine spalate si uscate.2.

Cimbrul il spalam si il desfacem in crengute mai mici.3.

Curatam si spalam bine ceapa, o taiem pestisori, o punem intr-un castron si turnam peste ea apa fierbinte.4.

O strecuram bine, bine si apoi o asezam in borcane strecurand prin ea crengute de cimbru si de marar.

Presam bine cu degetele.

Cu cat sta mai mult, se va lasa putin, dar nu este nicio problema, putem completa pe parcurs pana borcanul este plin.*Intre timp, pregatim zeama pentru murat. Procedam asa:1.

Punem o oala cu apa la fiert si asteptam pana da in clocot.2.

In oala cu apa punem sarea, otetul, boabele de coriandru, piper, mustar, zaharul, foile de dafin si lasam totul pe foc 10 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.3.

Cand zeama clocoteste, tragem oala deoparte, punem aspirina sfaramata, amestecam putin si apoi turnam fiertura preparata in fiecare borcan petse ceapa pana acestea se umplu.4.

Lasam sa stea cam 5 minute, apoi infiletam bine borcanele, le acoperim cu o patura si le lasam sa stea pana a doua zi.5.

Cand sunt reci, le punem in camara la pastrat pentru la iarna cand le servim ca muratura la diferite fripturi, sau mancaruri.6.

Ceapa murata....o delicatesa care nu trebuie sa ne lipseasca din camara.

Spor si pofta mare!