Pregatim legumele, curatandu-le si spalandu-le, apoi le tocam in cuburi, respectiv rondele, dupa caz.

Varza nu o tocam fideluta, ci mai grosierPortionam carnea si o punem la fiert in apa cat sa o acopere.

Cand incepe sa fiarba, dupa 2-3 clocote, scurgem apa, clatim bine carnea si vasul in care fierbe si o punem din nou la fiert in apa fierbinte, de data aceasta.

O lasam sa fiarba pana cand sa se desfaca de pe os, inlaturand spuma care se formeaza.

Adaugam ceapa si radacinoasele.

Cand radacinoasele incep sa se patrunda bine, adaugam varza si ardeiul.

Adaugam, condimentele si mai asezonam gustul cu putina sare, iar cand varza este fiarta, adaugam pasta de rosii.

Dupa stingerea focului, adaugam si mararul tocat.

Servim ciorba calda, acrita cu zeama de lamaie si cu ardei iute alaturi.

Spor si pofta buna!