1. Ananasul confiat se taie bucatele, fiecare dupa cum doreste. 2. Se separa albusurile de galbenusuri; albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar cand sunt mixate bine se adauga pe rand cate o lingura de apa foarte rece si se mai mixeaza 2 minute, dupa care se adauga pe rand 4 linguri de zahar din cele 150 de grame si se bate albusul pana capata consistenta de bezea. 3. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul ramas pana se deschid la culoare si isi maresc volumul. 4. Adaugam peste galbenusurile mixate: ricotta bine scursa, fructele confiate, faina, coaja de lamaie si vanilia, amestecand pana la omogenizare. 5. In compozitia cu ricotta adaugam albusurile batute, amestecand usor de jos in sus. 6. Peretii tavii se ung cu putin unt. Biscuitii se sfarma bucatele mici si se amesteca cu untul rece taiat cubulete (eu am folosit biscuiti coconitos caci rezulta o foaie cu un gust delicos de cocos, dar puteti folosi de exemplu biscuiti digestivi sau simpli). Compozitia rezultata se intinde ca o foaie, direct pe fundul tavii, folosind mainile.. Peste aceasta foaie se toarna crema de ricotta. 7. Se coace intr-o tava rotunda cu diametrul 24 cm, la 170 c, pentru 55 de minute. Eu atat am copt, cred ca depinde si de cuptor, dar cand e coapta se crapa putin la suprafata si capata o culoare maronie placuta. 8. Dupa ce s-a copt, se lasa sa ce raceasca in cuptorul intredeschis. Se scoate pe platou si se pudreaza cu zahar vanilinat.1. Ananasul confiat se taie bucatele, fiecare dupa cum doreste. 2. Se separa albusurile de galbenusuri; albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar cand sunt mixate bine se adauga pe rand cate o lingura de apa foarte rece si se mai mixeaza 2 minute, dupa care se adauga pe rand 4 linguri de zahar din cele 150 de grame si se bate albusul pana capata consistenta de bezea. 3. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul ramas pana se deschid la culoare si isi maresc volumul. 4. Adaugam peste galbenusurile mixate: ricotta bine scursa, fructele confiate, faina, coaja de lamaie si vanilia, amestecand pana la omogenizare. 5. In compozitia cu ricotta adaugam albusurile batute, amestecand usor de jos in sus. 6. Peretii tavii se ung cu putin unt. Biscuitii se sfarma bucatele mici si se amesteca cu untul rece taiat cubulete (eu am folosit biscuiti coconitos caci rezulta o foaie cu un gust delicos de cocos, dar puteti folosi de exemplu biscuiti digestivi sau simpli). Compozitia rezultata se intinde ca o foaie, direct pe fundul tavii, folosind mainile.. Peste aceasta foaie se toarna crema de ricotta. 7. Se coace intr-o tava rotunda cu diametrul 24 cm, la 170 c, pentru 55 de minute. Eu atat am copt, cred ca depinde si de cuptor, dar cand e coapta se crapa putin la suprafata si capata o culoare maronie placuta. 8. Dupa ce s-a copt, se lasa sa ce raceasca in cuptorul intredeschis. Se scoate pe platou si se pudreaza cu zahar vanilinat.