Se pun la fiert, intr-o oala incapatoare cu capacitate de 6 l, tacamul de curcan impreuna cu apa (astfel incat de la nivelul apei pana la marginea vasului sa mai ramana un spatiu liber de 3 degete) si o lingurita cu sare. Se indeparteaza spuma formata. Se mai amesteca din cand in cand in ciorba, astfel incat carnea sa nu se lipeasca de oala.

Cand carnea e aproape fiarta, se adauga legumele: mai intai ceapa, care va limpezi ciorba. Apoi se adauga zarzavat pentru iarna. Eu am avut morcovi, ardei si telina maruntite la blender pentru zarzavatul de iarna si pastrate la borcane cu sare. Eu am pus cam 3 linguri de zarzavat, insa puteti pune si legume proaspete.

Cand legumele sunt fierte, se adauga fideaua, apoi si rosiile. Se mai lasa cateva minute, apoi se acreste cu zeama de varza, dupa gust. Eu am pus cam 500 ml. Se mai lasa cateva minute, apoi se ia focul si se adauga verdeata tocata marunt.

Se poate servi cu ardei iute.

Timp pregatire: 10minTimp total: 1h 30minPortii: 8Pofta Buna!Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/12/ciorba-de-curcan.html