Detalii Coronita cu Branza Topita si Salam
Alifiati drojdia cu zaharul si dizolvati in 1 lingura lapte caldut. Lasati la crescut, in loc cald, 10- 15 min. Separat, cerneti faina, apoi adaugati drojdia crescuta, sarea, untul topit si racit, galbenusurile si restul de lapte caldut. Framantati un aluat elastic ce se desprinde de vas si mana, adaugand dupa caz, faina sau lapte caldut. Acoperiti bolul cu folie transparenta si lasati invelit in servete, la loc cald, pana isi dubleaza volumul. Intindeti o foaie de aluat de forma dreptunghiulara si ungeti-o cu putin unt topit si racorit. Repartizati uniform, pe latura lunga, inspre margine, feliile de branza topita puse una langa alta, peste care asezati salamul sau sunca. Rulati cu grija, pe lungime, sub forma de sul si uniti capetele astfel incat sa obtineti o coroana. Transferati pe hartia de copt, apoi crestati aluatul la exterior, la intervale egale, de jur- imprejur, fara sa taiati aluatul in partea dinspre centru. Rasuciti usor toate bucatile, spre dreapta sau stanga, cu multa grija sa nu se rupa. Transferati in tava, cu hartie cu tot si lasati la crescut. Ungeti cu galbenus usor batut cu laptele caldut. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 30 min, la 180 grade sau pana ce este coapta si frumos rumenita. Lasati la racit pe un gratar. Serviti feliata.
Alifiati drojdia cu zaharul si dizolvati in 1 lingura lapte caldut. Lasati la crescut, in loc cald, 10- 15 min. Separat, cerneti faina, apoi adaugati drojdia crescuta, sarea, untul topit si racit, galbenusurile si restul de lapte caldut. Framantati un aluat elastic ce se desprinde de vas si mana, adaugand dupa caz, faina sau lapte caldut. Acoperiti bolul cu folie transparenta si lasati invelit in servete, la loc cald, pana isi dubleaza volumul. Intindeti o foaie de aluat de forma dreptunghiulara si ungeti-o cu putin unt topit si racorit. Repartizati uniform, pe latura lunga, inspre margine, feliile de branza topita puse una langa alta, peste care asezati salamul sau sunca. Rulati cu grija, pe lungime, sub forma de sul si uniti capetele astfel incat sa obtineti o coroana. Transferati pe hartia de copt, apoi crestati aluatul la exterior, la intervale egale, de jur- imprejur, fara sa taiati aluatul in partea dinspre centru. Rasuciti usor toate bucatile, spre dreapta sau stanga, cu multa grija sa nu se rupa. Transferati in tava, cu hartie cu tot si lasati la crescut. Ungeti cu galbenus usor batut cu laptele caldut. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 30 min, la 180 grade sau pana ce este coapta si frumos rumenita. Lasati la racit pe un gratar. Serviti feliata.