Pentru crema, se separa ouale, albusurile se pun intr-un vas incapator.

Se adauga zaharul si se bat energic cu un praf de sare, la Bain-Marie, adica deasupra altui vas cu apa fierbinte, pana ce se obtine o bezea cremoasa, apoi se adauga alternativ sosul de caramel si untul, cubulete.

Atentie, e important ca toate sa fie la temperatura camerei.

Se mixeaza usor pana se obtine o crema omogena.

Apoi se mixeaza frisca, fara zahar, pana se obtine o crema pufoasa.

Urmeaza ansamblarea tortului: intr-un vas incapator, dreptunghiular, se aseaza folie alimentara, apoi un strat de biscuti, un strat de crema de caramel, un strat de frisca, apoi se repeta pana se termina compozitiile de crema.

Atentie, ultimul strat va fi de biscuiti. Se lasa la rece minim 3 ore sau mai bine pana a doua zi!Tortul se poate orna cu frisca simpla, sau frisca amestecata cu o lingurita de cacao, sau si mai simplu cu jeleu de fructe de padure, ce vor balansa gustul dulce al desertului.

Spor si pofta buna! ;) O minunata reteta de vara!