Se amesteca untul cu zaharul brut, ouale, un praf de sare, mierea, apoi se adauga si cacao, praf de copt, mixul de mirodenii si faina cat cuprinde (aprox 300 g), amestecand bine. Se rastoarna pe blatul de lucru presarat cu faina (aprox 50 g ), framantand pana se obtine un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a-l putea intinde. Se da la frigider 30 de minute.

Se intinde aluatul pe blatul de lucru intr-o foaie potrivit de groasa. Se taie cu forme de patiserie si se transfera intr-o tava pregatita cu foaie de copt.

Se da la cuptor, la foc mediu, maxim 10 minute fiecare tava (se verifica cu o scobitoare, daca aceasta ramane curata, atunci sunt facute). Se obtin 3 tavi cu turta dulce. Se lasa la racit.

Pentru decor: se topeste ciocolata alba pe baie de abur sau la chocolate fondue. Se lasa 10 minute la racit (sau cat sa se inchege usor), apoi se imparte in mai multe castronele, in functie de cate culori doriti sa obtineti. Se adauga colorantii alimentari, amestecand. Se transfera in pungi pentru decorat, care se taie la capat. Cat mai putin, ca apoi sa putem desena cat mai subtire.

Se orneaza dupa inspiratie, fiecare forma de turta dulce si se decoreaza cu fulgi, perle si fire de zahar.

Se lasa la uscat pe un gratar de racire sau o tava, pana a doua zi.

Se adauga sfoara colorata si se ambaleaza in celofan. Sunt numai bune pentru atarnat in brad.

Timp de coacere: 10 min x 3 taviTimp de pregatire si decorare: 2hPortii: 30 bucPofta Buna!Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/turta-dulce-2019.html