- pregatim sosul beshamel usor lichid; punem in cratita untul sa se topeasca pe foc mic, adaugam faina cind untul este lichid si amestecat cu lingura de lemn, cind faina s-a incorporat cu untul varsam laptele si continuam sa amestecam pina cind incepe sa se ingroase sosul - taiem cartofii cu mandolina sau cu aparatul de feliat cit mai subtiri posibil, sa fie transparenti - punem in tava citeva linguri cu sos beshamel apoi un strat de cartofi (1/3 din cantitatea totala), peste care punem jumatate din sunca taiata felii foarte subtiri, jumatate din cantitatea de brinza /cascaval si sos beshamel; -un alt strat de cartofi peste care urmeaza sunca, cascaval si sos si termianm cu ultimul strat de cartofi acoperit cu putin sos si un fir de ulei sau citeva cubulete mici de tot de unt -acoperit tava cu folei sau cu hirtie de copt si o punem in cuptorul incalzit la 180-200 c, dupa 40-50 minute verificam si daca cartofii sunt copti putem ridica folia si rschimbam temperatura la 220 -240 c lasam in cuptor pina cind se formeaa putina crusta. Lasam sa se raceasca minim 10 minute inainte sa o taiem si sa o servim.- pregatim sosul beshamel usor lichid; punem in cratita untul sa se topeasca pe foc mic, adaugam faina cind untul este lichid si amestecat cu lingura de lemn, cind faina s-a incorporat cu untul varsam laptele si continuam sa amestecam pina cind incepe sa se ingroase sosul - taiem cartofii cu mandolina sau cu aparatul de feliat cit mai subtiri posibil, sa fie transparenti - punem in tava citeva linguri cu sos beshamel apoi un strat de cartofi (1/3 din cantitatea totala), peste care punem jumatate din sunca taiata felii foarte subtiri, jumatate din cantitatea de brinza /cascaval si sos beshamel; -un alt strat de cartofi peste care urmeaza sunca, cascaval si sos si termianm cu ultimul strat de cartofi acoperit cu putin sos si un fir de ulei sau citeva cubulete mici de tot de unt -acoperit tava cu folei sau cu hirtie de copt si o punem in cuptorul incalzit la 180-200 c, dupa 40-50 minute verificam si daca cartofii sunt copti putem ridica folia si rschimbam temperatura la 220 -240 c lasam in cuptor pina cind se formeaa putina crusta. Lasam sa se raceasca minim 10 minute inainte sa o taiem si sa o servim. * din aceasta cantitate ies 4 portii medii (cit cea din poza) sau 3 mai mari ** puteti folosi orice fel de cascaval, svaiter *** sau alt cascaval ras