O mincarica inedita, dar care merita incercataCuratarea calamarilor:Eu am folosit calamari si creveti congelati, si i-am pus la decongelat cma cu 30 minute inainte sa ma apuc de gatit si le-am schimbat apa de 2-3 ori in acest timp, de dezgheata foarte repede, ii mai mestecati si voi sub jet de apa ca sa se duca gheta de pe ei. Eu am reusit sa gasesc la un magazin calamari congelati gata curatati. Dar va descriu procedeul de curatare, din pacate nu am poze, dar nu este un procedeu foarte complicat.- scoateti membrana exterioara cu punctisoare visinii, cum se vad in poza cu calamari curatati acele punctisoare de la tentacule; curatati bine de toata membrana asta exterioara, inclusive pe cele doua urechiuse, sa le zic asa.- trageti afara capul (tentaculele), el va iesi cu un intestin care trebuie indepartat;- curatati tubul alb in interior: prima data iese un os transparent cu aspect de plastic si apoi scoateti tot ce e gelatinos in interior; introduceti tubul sub jet de apa si curatati bine interiorul;- intre tentacule este un cartilaj cu un punct negru in mijloc, scoateti-l strangand de la baza asa cum ati scoate un cos :D; taiati ochii cu un cutit.

Si apoi obtineti ce am pus eu in farfurie, calamarii gata curatati. La creveti, cu siguranta veti gasi din cei fara cap dar cu restul cochiliei, daca nu va plac cu cochilie atunci puteti pune si decorticati, in orice mod sunt buni, iar ca marime sa nu luati din cei foarte mici pentru ca se vor strange in timpul fierberii si nu veti mai ramane cu nimic, acelasi lucru si la calamri, nu din cei mici mici, dar nici din cei mari pentru facut la gratar. Preparare: Se pune la calit ceapa, cu ardeiul si cu rosiile in suc de rosii, pe rand la 1-2 minute diferenta. Eu le-am dat pe toate impreuna prin robotul de bucatarie pentru ca nu imi place sa simt bucatile mari de ceapa si ardei, si nici nu pot sa le toc marunt :D, aici e la alegerea fiecaruia cum ii plac, si le-am pus pe toate la calit cateva minute. Dupa cateva minute de fiert, cam 3, se adauga calamarii curatati si crevetii si se stinge cu vinul alb. Se lasa la fiert cateva minute cat sa inceapa vinul sa se evapore si apoi se adauga mazarea. Se mai adauga o cana de apa, maxim 250ml apa, pentru a avea in ce sa fiarba, cu siguranta sosul de rosii, ceapa, ardei e prea gros. Se adauga si cartoful si se potriveste de condimente, tot acum se adauga si bulionul. Se mai lasa la fiert pana se mai ingroasa sosul si sunt si cartofii fierti, calamarii si crevetii nu trebuie sa va faceti griji ca ii veti lasa prea putin la fiert pentru ca se fierb foarte repede, cartoful trebuie sa fie fiert in final si cu siguranta si restul vor fi fierte. La sfarsit se adauga patrunjel/marar in farfurie dupa gust.

Pofta buna!