Fierbeti cartofii in coaja, scurgeti, curatati si taiati cubulete. Coaceti ardeii pe plita sau in cuptor, curatati de pielita, cotor, seminte si taiati fasii, pastrand zeama lasata de acestia. Separat, caliti in ulei incins ceapa tocata marunt, impreuna cu ardeiul iute, taiat rondele (eventual curatat de seminte) si morcovul, amestecand, pana incep sa se inmoaie. Adaugati fasiile de ardei, zeama oprita si condimentati cu putina sare, piper si praf chili. Continuati calirea pana ce legumele se caramelizeaza usor. Adaugati boabele de porumb si / sau ciupercile feliate, scurse bine, cartofii si lasati pe foc inca 2- 3 min, amestecand. Potriviti de sare si piper. Dati deoparte, inglobati smantana (sana) si omogenizati. Serviti simplu sau ca garnitura la carne, carnati ori alaturi de orez, cu paste sau intr-o lipie. Este la fel de bun cald sau rece.

Fierbeti cartofii in coaja, scurgeti, curatati si taiati cubulete. Coaceti ardeii pe plita sau in cuptor, curatati de pielita, cotor, seminte si taiati fasii, pastrand zeama lasata de acestia. Separat, caliti in ulei incins ceapa tocata marunt, impreuna cu ardeiul iute, taiat rondele (eventual curatat de seminte) si morcovul, amestecand, pana incep sa se inmoaie. Adaugati fasiile de ardei, zeama oprita si condimentati cu putina sare, piper si praf chili. Continuati calirea pana ce legumele se caramelizeaza usor. Adaugati boabele de porumb si / sau ciupercile feliate, scurse bine, cartofii si lasati pe foc inca 2- 3 min, amestecand. Potriviti de sare si piper. Dati deoparte, inglobati smantana (sana) si omogenizati. Serviti simplu sau ca garnitura la carne, carnati ori alaturi de orez, cu paste sau intr-o lipie. Este la fel de bun cald sau rece.