Desi numele pare mai mult al unui personaj de desene animate, prieten cu spiderman, sunt pur si simplu niste fursecuri deosebite, a caror reteta am gasit-o pe un site israelian.

Pline de condimente sunt o fericire pentru papilele gustative.

Se amesteca ingredientele uscate, se adauga untul si 4 linguri de lapte si se framanta aproximativ 30 de secundeTrebuie sa iasa o coca normala spre moala, nu tare. Daca e nevoie se mai adauga o lingura de lapte si se amesteca iar.

Se inveleste coca in plastic si se pune in frigider o ora jumate -doua ore sau 20 de minute in congelator) .

In functie de cum se fac fursecurile, se da forma dorita cocii.

Se pot face1.bilute cam de 1.5-2cm diametru pe care le turtim cu fundul unei pahar,2.se face din coca un fel de salam, rulada si se taie felii,3. se intinde coca cam de 1 cm grosime si se pot taia cu ajutorul unui pahar cercuri.

Eu am ales varianta cu feliile pentru ca mi se pare cea mai simpla.

Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade se scoate coca se fac fursecurile si se pun in cuptor la copt 20-30 min cu spatiu intre ele.

Chiar daca feliile sunt mai ovale, in cuptor se labarteaza fursecurile si la iesirearata tare bine.

Se scot cu grija sa nu se rupa,prin racire devin crocante, daca dau insa de umiditate se mai fragezesc.trebuie avut mare grija sa nu se incalzeasca coca, dupa ce se scoate din frigider/ congelator se ac fursecurile cat mai repede.