Ca inca mai suntem la capitolul amintirilor din copilaria noastra (a unora) comunista. Broscutele. Ce vremuri! In ultimii ani le cumparam cu cinci lei. Bani pe care ii strangeam destul de greu din alocatia parinteasca si asta pentru ca in anticariate, Toate panzele sus costau 3,75 lei, volumul. Si erau trei volume!!!. Mereu ma certa mama ca imi cumparam prajiturica ingrata despre care umbla vorba in targ cum ca ar fi fost facuta din resturi stricate adunate de prin alte prajituri. Dar erau atat de rare prajiturile, iar eu eram o pofticioasa atat de inversunata. Asa ca intre predica mamei si tentanta dulcegarie verde, castiga mereu broscuta, cu toate pacatele ei mai mult ori mai putin iluzorii. Cum ar fi sa salvez memoria hulitei broscute? Si daca ar fi s-o innobilam dat fiind faptul ca veterana verzoaie e inca atat de actuala prin toate vitrinele de cofetarii? Si-ar merita o medalie si un rebranding. Poate prea am rebrand-uit-o eu, dar a iesit ce vedeti si voi. Pofta buna :)din zahar, apa si cacao faceti un sirop pe care il fierbeti la foc mic pana se ingroasa; cand s-a ingrosat, luati la o parte cratita si puneti untul si amestecati pana se topeste;adaugati compozitia cu cacao peste piscoturile Savoiardi zdrobite marunt si amestecati pana devine o pasta omogena;topiti untul pentru compozitia alba si amestecati laptele praf, cu nuca de cocos si cu zaharul pudra apoi in aceasta compozitie, adaugati untul topit si racit; framantati pana cand iese un aluat potrivit de moale;faceti bile din compozitia alba si puneti in centrul lor o aluna, apoi imbracati bila alba cu un strat de compozitie cu cacao;tavaliti prajiturile prin nuca de cocos si lasati 15 min la frigiderpentru un gust mai intens, adaugati in compozitia alba 1-2 linguri de vin sau lichior de whisky;in loc de aluna puteti pune o visina din visinata sau fructe confiate, iar gustul va fi mai exotic;pentru a imbraca bomboanele albe in compozitia cu cacao, luati cu o lingura umezita in apa rece din compozitie si intindeti-o pe palma sub forma unui cerc cu grosime de 0,5 mm; asezati bila alba in mijloc si pliati, apoi rotunjiti;lucrati cu mainile umezite in apa rece, altfel compozitiile se lipesc de palme