Stranie definitie! Stiu. Ma amuz recitind-o. Cand am refacut supa de rosii cu bombite de gris ma gandeam la cate povesti imi spunea mama in copilarie, ametind cate o bucatica de leguma plictisita de lipsa mea eterna de pofta de mancare. Treceau pe sub nasul meu si pe sub lingura incarcata de mancare toti regii lumii povestilor, toti soldateii si armatele cunoscute si necunoscute, toate reginele ori printesele inventate vreodata de vreo mamica ce a chinuit lingurile si mancarurile in nobilul scop de a hrani puiul. Nimic si pace buna. Dar totusi, supa de rosii era o placere chiar si pentru un fugare-blide ca mine. Dulcie, colorata, vesela, indemna si indeamna la pofta buna! :)Puneti la fiert pieptul de pui, 3 morcovi curatati si taiati cubulete, ceapa, radacina de patrunjel si telina curatate si tocate si ele in cubulete; separat puneti la fiert in apa cu sare ceilalti 3 morcovi intregi; cand carnea si legumele sunt fierte strecurati totul; opariti rosiile cu apa fierbinte, curatati-le de coaja si tocati-le; puneti-le in blender, adaugati legumele fierte si putina supa si amestecati cu blenderul pana obtineti o pasta fina pe care o turnati inapoi in supa; tocati carnea in cubulete fine si puneti-o in supa; morcovii fierti intregi lasati-i la racit, apoi cu o lingura pentru pepene, rupeti din morcov si formati mici bilute de morcov; puneti la fiert laptele sau apa cu grisul si cu un praf de sare pana cand compozitia devine consistenta si solida; lasati la racit, apoi adaugati galbenusul, albusul batut spuma, bicarbonatul si verdeata si amestecati usor; luati cu lingurita cate putin din compozitie si fierbeti in apa clocotita cu sare pana cand gogoselele cresc si se ridica la suprafata, apoi le indepartati cu o spumiera; puneti bilutele de morcov, gogoselele de gris, 1 lingurita de ghimbir proaspat ras si 2 linguri de zahar in supa si dati un clocot; decorati cu frunze de patrunjel si telina si la nevoie adaugati dupa gust Vegeta sau sare ori zahar si serviti cu smantana proaspata.nu puneti smantana in oala, fiecare isi pune daca doreste, in farfurie; in mod traditional, supa de rosii in Transilvania se serveste mai dulce, deci se adauga o lingura de zahar in plus, sau chiar miere (dar atentie la tipul de miere fiindca fiecare tip - poliflora, tei, etc - va schimba gustul supei); daca vreti ca galustele de gris sa fie mai decorative, adaugati boabe de mazare, dar atentie cand le fierbeti, apa nu trebuie sa clocoteasca puternic, altfel gogoselele se vor desface la fiert.