Mod preparare blat: Se bat albusurile si sarea bine cu mixerul, se adauga zaharul si zaharul vanilat, si se continua amestecarea cu mixerul pana se dizolva zaharul. Apoi se adauga galbenusurile, acestea nu se mai amesteca cu mixerul, se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus si in final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit, pana ce aceasta trece de testul scobitoarei. Cand este gata se scoate din tava si se lasa la racit. Se ia vasul in care am copt blatul, se uda cu apa rece (dupa ce a fost curatat) si se tapeteaza cu foaie alimentara sau celofan. Blatul se taie in doua si se pune o bucata in forma tapetata cu foaie alimentara. Acesta se insiropeaza cu jumatate din sucul de la o cutie de ananas. Mod preparare crema: Cele 8 galbenusuri se fraca bine cu zaharul int-o oala. Cand acestea s-au frecat bine se pune oala pe foc, la foc mic, si se toarna sucul de la o cutie de ananas. Se lasa sa fiarba putin pana ce face putina spuma, dupa care se opreste focul si se lasa sa stea putin, timp in care se prepara gelatina. Gelatina se pune int-un castron cu aproximativ 150 ml apa rece si se lasa sa stea putin (aproximativ 2-3 minute), dupa care se pune peste compozitia de galbenusuri. Se amesteca bine si se pune din nou pe foc, se mai lasa sa dea cateva clocote si se opreste focul. Se lasa sa se raceasca putin (nu in totalitate) si se pune smantana. Se amesteca bine cu mixerul. Crema este gata urmand sa fie adaugata. Peste blatul insiropat se pune ananasul dintr-o cutie (taiat cubulete), dupa care crema obtinuta, iar ananas (cealalta cutie) si la final cealalta bucata de blat. Se insiropeaza si aceasta cu sucul de ananas ramas si se pune tortul la rece pana a doua zi. a doua zi se scoate usor din forma intorcand tortul direct pe platou. Se ia folia alimentara si se decoreaza dupa gustul fiecaruia.

Mod preparare blat: Se bat albusurile si sarea bine cu mixerul, se adauga zaharul si zaharul vanilat, si se continua amestecarea cu mixerul pana se dizolva zaharul. Apoi se adauga galbenusurile, acestea nu se mai amesteca cu mixerul, se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus si in final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit, pana ce aceasta trece de testul scobitoarei. Cand este gata se scoate din tava si se lasa la racit. Se ia vasul in care am copt blatul, se uda cu apa rece (dupa ce a fost curatat) si se tapeteaza cu foaie alimentara sau celofan. Blatul se taie in doua si se pune o bucata in forma tapetata cu foaie alimentara. Acesta se insiropeaza cu jumatate din sucul de la o cutie de ananas. Mod preparare crema: Cele 8 galbenusuri se fraca bine cu zaharul int-o oala. Cand acestea s-au frecat bine se pune oala pe foc, la foc mic, si se toarna sucul de la o cutie de ananas. Se lasa sa fiarba putin pana ce face putina spuma, dupa care se opreste focul si se lasa sa stea putin, timp in care se prepara gelatina. Gelatina se pune int-un castron cu aproximativ 150 ml apa rece si se lasa sa stea putin (aproximativ 2-3 minute), dupa care se pune peste compozitia de galbenusuri. Se amesteca bine si se pune din nou pe foc, se mai lasa sa dea cateva clocote si se opreste focul. Se lasa sa se raceasca putin (nu in totalitate) si se pune smantana. Se amesteca bine cu mixerul. Crema este gata urmand sa fie adaugata. Peste blatul insiropat se pune ananasul dintr-o cutie (taiat cubulete), dupa care crema obtinuta, iar ananas (cealalta cutie) si la final cealalta bucata de blat. Se insiropeaza si aceasta cu sucul de ananas ramas si se pune tortul la rece pana a doua zi. a doua zi se scoate usor din forma intorcand tortul direct pe platou. Se ia folia alimentara si se decoreaza dupa gustul fiecaruia. Acesta se poate imbraca in frisca, fructe sau fondant. Eu l-am imbracat in fondant marshmallow. Este un tort racoritor si gustos. Pofta buna!!!