Pana sa dai fuga la piata mai usor este sa ajungi la camara sau baxa la varza acrita in casa.

Va spun cum pregatesc eu varza pentru iarna.

Curat varza de frunzele deteriorate,ii scot cotoarele si o pun in bidon. O las o zi fara sa pun nimic peste ea pentru a se inmuia. A doua zi pun mararul, hreanul, gutuia sau sfecla rosie si saramura. La un bidon de 20 l. pun 2-3 crengi mari de marar. Saramura pentru iarna o fac astfel: la un litru de apa pun 40 g. sare. Dupa doua zile se vantura zeama ( zeama de varza pentru iarna se vantura de 3-4 ori la interval de 3-4 zile) Varza se tine mai bine daca este pusa in bidoane mai mici -20l.

Cumpar varza mai micuta.

In bidon pun o gutuie pentru ai da o tenta aurie moarei.

In alt bidon pun o sfecla rosie si moarea capata o culoare rozalie.

Hrean pun 2-3 bucati la un bidonVarza pentru iarna se pune de Sf. Dumitru (atunci este coapta), pe 26 octombrie.