Mi-am luat o carticica numai cu muffinki(in polona). Si ca un copil ce ma simt, am ales-o drept prima reteta de incercat pe cea mai vesela si inaripata de la sectiunea hituri pentru pici :) . Am pus pe site si reteta de martipan pentru realizarea albinutelor. Sper sa va placa!Pasul 1: Cuptorul se incalzeste la 180 grade. Formele pentru briose se ung cu unt si faina.

Biscuitii se sfarma (eu i-am facut praf :) la rasnita de cafea) si se amesteca intr-un vas adanc impreuna cu faina, praful de budinca, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

In alt vas oul se bate cu furculita, se adauga mierea, uleiul, laptele batut si se amesteca bine. Banana se piseaza cu o furculita si se adauga si ea in compozitie.

Pasul 2: Crema din vasul 2 se pune peste amestecul din vasul 1 si se omogenizeaza. Apoi se umplu formele de briose (3/4 din suprafata) cu aceasta compozitie si se dau la cuptor 15-20 de minute pana cand devin aurii inchise la culoare.

Pasul 3: Cat briosele se perpelesc la foc potrivit, facem siropul pentru a le unge. Se pun la topit untul, cele 50 grame miere si scortisoara. Se lasa la racit. Briosele coapte se scot din forme, se lasa la racit un pic, iar apoi le trecem cu nasul prin sirop sau le ungem cu o pensula. Punem si ciocolata la topit (eu am luat punguta din aia care se tine in apa fierbinte pana se topeste)Pasul 4: Martipanul se intinde pe o suprafata pudrata cu zahar fin si se fac in palme bilute. Mie mi-au iesit 18 briose (depinde de marimea formei) si am facut 18 bilute rotunde pentru capul albinutelor si 18 mai lunguiete pentru corp.

Pasul 5: Se aseaza corpul de albinuta pe briosa insiropata apasand usor pentru a se da una dupa cealalta. Se ataseaza si capusorul si se trece la pictat. Se poate folosi o punga cu un coltisor taiat in care se pune ciocolata topita, dar eu am folosit un penson subtire de pictat. La final se infing si cate doua aripioare din fulgi de migdala. Si gata! Isi pot lua zborul spre gura cui pofteste!