Dovleceii se spala, li se taie cotorul, apoi se taie felii subtiri. Eu am folosit curatatorul de cartofi, asa ca feliile au iesit uniforme. Ceapa spalata si curatata se taie marunt, ciupercile se scurg de zeama, iar mararul se taie fin. Se incinge gratarul bine si frigem feliile de dovlecei 2 minute pe fiecare parte, dungile de la gratar vor fi vizibile pe felii. Intr-o craticioara calim cateva minute ciupercile cu ceapa verde, condimentam cu sare, piper si adaugam mararul. In castronele rezistentel la copt si unse cu putin ulei, asezam de jur-imprejur felii de dovlecei si umplem cu compozitia de ciuperci, apoi asezam deasupra (ca un capacel) alt rand de dovlecei. Asezam toate castronelele pe o tava si coacem 20 de minute. Dupa coacere, cu ajutorul cutitului desprindem pachetelele de dovlecei de peretii castronelelor, apoi le putem rasturnam usor pe farfurii. Eu le-am servit cu fasii de ardei capia, pus la conservat in toamna!Dovleceii se spala, li se taie cotorul, apoi se taie felii subtiri. Eu am folosit curatatorul de cartofi, asa ca feliile au iesit uniforme. Ceapa spalata si curatata se taie marunt, ciupercile se scurg de zeama, iar mararul se taie fin. Se incinge gratarul bine si frigem feliile de dovlecei 2 minute pe fiecare parte, dungile de la gratar vor fi vizibile pe felii. Intr-o craticioara calim cateva minute ciupercile cu ceapa verde, condimentam cu sare, piper si adaugam mararul. In castronele rezistentel la copt si unse cu putin ulei, asezam de jur-imprejur felii de dovlecei si umplem cu compozitia de ciuperci, apoi asezam deasupra (ca un capacel) alt rand de dovlecei. Asezam toate castronelele pe o tava si coacem 20 de minute. Dupa coacere, cu ajutorul cutitului desprindem pachetelele de dovlecei de peretii castronelelor, apoi le putem rasturnam usor pe farfurii. Eu le-am servit cu fasii de ardei capia, pus la conservat in toamna! Pachetelele cu dovlecei se pot servi atat calde cat si reci!