Frecati bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema spumoasa, apoi adaugati din cantitatea de iaurt. Inglobati untul moale taiat bucatele, coaja rasa de lamaie, restul de iaurt, bicarbonatul, stafidele (fructe zaharate / rahat, taiate cubulete) si la sfarsit atata faina, proaspat cernuta, incat sa obtineti un aluat moale, ca o smantana si care curge. Turnati in tava de chec tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana ce este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea. Intre timp, bateti spuma tare albusurile cu 1 praf de sare si inglobati nuca macinata. Separat, incalziti putin pe foc gemul de caise / marmelada pana devine usor fluid. Scoateti tava din cuptor, turnati / ungeti checul cu gem si puneti deasupra albusurile batute. Repuneti tava in cuptor, reduceti focul la minim si lasati pana ce albusurile sunt facute, prind crusta si incep sa se aureasca. Scoateti pe un gratar si lasati la racit. Serviti feliat.

Frecati bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema spumoasa, apoi adaugati din cantitatea de iaurt. Inglobati untul moale taiat bucatele, coaja rasa de lamaie, restul de iaurt, bicarbonatul, stafidele (fructe zaharate / rahat, taiate cubulete) si la sfarsit atata faina, proaspat cernuta, incat sa obtineti un aluat moale, ca o smantana si care curge. Turnati in tava de chec tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana ce este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea. Intre timp, bateti spuma tare albusurile cu 1 praf de sare si inglobati nuca macinata. Separat, incalziti putin pe foc gemul de caise / marmelada pana devine usor fluid. Scoateti tava din cuptor, turnati / ungeti checul cu gem si puneti deasupra albusurile batute. Repuneti tava in cuptor, reduceti focul la minim si lasati pana ce albusurile sunt facute, prind crusta si incep sa se aureasca. Scoateti pe un gratar si lasati la racit. Serviti feliat.