salata o stiu de la bunica mea si o fac impreuna cu taticul meu :pSfecla se apala bine si se pune la fiert, este fiarta cand furculita intra cu usurinta in sfecla.

Uneori o facem si coapta in cuptor. Daca o coaceti in cuptor o lasati in cuptor pana cand coaja s-a inmuiat si e un pic crocanta.

Dupa ce a fiert sau copt se da la racit.

Intre timp se curata hreanul si se da pe razatoarea mica. Apoi, hreanul se freaca cu uleiul, o lingura cu sare fina si o lingura cu otet.

Cand sfecla s-a racit se da pe razatoarea mare si se scurge de zeama.

Dupa ce a fost scursa, sfecla se amesteca cu hreanul.

Se adauga sare si otet dupa gust. Se da la rece cateva ore apoi se gusta din nou, se adauga sare si otet daca mai este nevoie. Se poate folosi drept salata la orice fripturica sau se poate pune in borcane . Pofta buna!