Cred ca o sa innebunesc cu somonul, dar mie imi place la nebunie pestele asta! si imi plac si pastele! Asa ca, intr-o seara saptamana asta, cand Silvius era intr-odelegatie, am chemat o colega de munca la barfa. Si trebuia sa pregates si cina! Pt desert am facut prajitura gelee cherry, am uitat cine a publicat-o: (Sunt foarte rapid si usor de facut: se toaca cam jumate de ceapa fin fin, se pune la calit in unt sau margarina pana cand se face transparenta. Atunci puneti bucatile de somon proaspat, taiate in cubulete de 2. 5 cm -3 cm peste si mestecati repede cu tigaia ca sa nu se arda pestele, doar sa isi schimbe un pic culoarea. Puneti si un catel de usturoi zdrobit. Puneti un pic de caldo de peste daca aveti, daca nu doar vegeta si vin alb, cat sa acopere pestele. Lasati sa fiarba pana se reducce la jumate vinul si adaugati smantana dulce, poate fi si de cea pt prajituri dar care nu are zahar in. Smantana puneti cat credeti de cuvinta. Acum, daca faceti doar doau portii puteit pune direct in tigaie pastele fierte si scurse si saltati un pic tigaia ca sa se amestece, daca nu puneti sosul peste paste in farfurie. Presarati un pic de parmezan si patrinjel proaspat. Acum nu am avut, dar cand am pun si cativa creveti decojiti odata cu somonul, ii da un gust si mai puternic de mare. :d Pofta buna!Cred ca o sa innebunesc cu somonul, dar mie imi place la nebunie pestele asta! si imi plac si pastele! Asa ca, intr-o seara saptamana asta, cand Silvius era intr-odelegatie, am chemat o colega de munca la barfa. Si trebuia sa pregates si cina! Pt desert am facut prajitura gelee cherry, am uitat cine a publicat-o: (Sunt foarte rapid si usor de facut: se toaca cam jumate de ceapa fin fin, se pune la calit in unt sau margarina pana cand se face transparenta. Atunci puneti bucatile de somon proaspat, taiate in cubulete de 2. 5 cm -3 cm peste si mestecati repede cu tigaia ca sa nu se arda pestele, doar sa isi schimbe un pic culoarea. Puneti si un catel de usturoi zdrobit. Puneti un pic de caldo de peste daca aveti, daca nu doar vegeta si vin alb, cat sa acopere pestele. Lasati sa fiarba pana se reducce la jumate vinul si adaugati smantana dulce, poate fi si de cea pt prajituri dar care nu are zahar in. Smantana puneti cat credeti de cuvinta. Acum, daca faceti doar doau portii puteit pune direct in tigaie pastele fierte si scurse si saltati un pic tigaia ca sa se amestece, daca nu puneti sosul peste paste in farfurie. Presarati un pic de parmezan si patrinjel proaspat. Acum nu am avut, dar cand am pun si cativa creveti decojiti odata cu somonul, ii da un gust si mai puternic de mare. :d Pofta buna! Se servesc la minut, cu patrunjel proaspat si un pahar de vin alb rece!