Punem varza intr-o cratita cu 1-2 linguri ulei, adaugam din cand in cand si cate o lingura de apa, punem un capac . Nu trebuie fiarta, numai putin inmuiata, sa ramana crocanta putin. Intr-o tigaie punem costita si ceapa, lasam cateva minute, apoi adaugam si carnea tocata, punem putina apa(sau supa de legume) si lasam sa se caleasca (5-10min.). Luam de pe foc si adaugam putin patrunjel tocat si cimbru, sare si piper. Fierbem orezul in 2 cesti de apa cu putina sare (sau folosim supa de legume), lasam putin sa se raceasca si adaugam marar tocat (nu mult). Ungem o cratita sau un vas care merge la cuptor, cu putin ulei : - asezam un strat de varza, punem si carnatii, - urmeaza orezul si jumatate din smantana, - apoi amestecul de carne, din nou varza, - peste varza asezam rosiile taiate rondele, punem si smantana ramasa. Dam la cuptor pentru 30-35min., la foc potrivit. Trebuie se rumeneasa pe deasupra, sa prinda o crusta frumoasa.

Punem varza intr-o cratita cu 1-2 linguri ulei, adaugam din cand in cand si cate o lingura de apa, punem un capac . Nu trebuie fiarta, numai putin inmuiata, sa ramana crocanta putin. Intr-o tigaie punem costita si ceapa, lasam cateva minute, apoi adaugam si carnea tocata, punem putina apa(sau supa de legume) si lasam sa se caleasca (5-10min.). Luam de pe foc si adaugam putin patrunjel tocat si cimbru, sare si piper. Fierbem orezul in 2 cesti de apa cu putina sare (sau folosim supa de legume), lasam putin sa se raceasca si adaugam marar tocat (nu mult). Ungem o cratita sau un vas care merge la cuptor, cu putin ulei : - asezam un strat de varza, punem si carnatii, - urmeaza orezul si jumatate din smantana, - apoi amestecul de carne, din nou varza, - peste varza asezam rosiile taiate rondele, punem si smantana ramasa. Dam la cuptor pentru 30-35min., la foc potrivit. Trebuie se rumeneasa pe deasupra, sa prinda o crusta frumoasa.

Se poate face cu orice fel de carne (vita, porc, pui ).

Nu este nevoie neaparat sa se respecte aceasta alternare a straturilor, fiecare le poate pune in ordinea dorita.