Noua ne place mult ciorba de perisoare...

Se curata legumele si se spala. Ceapa si pastarnacul se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoare.

Cartoful se taie cubulete care se pun intr-un castron cu apa rece ca sa nu oxideze. Legumele tocate se pun la calit intr+un pic de ulei, apoi se pune cam 1 l de apa peste ele si se lasa sa fiarba. Intre timp se condimenteaza carnea cu sare, piper si marar si se formeaza perisoare de marime potrivita care se pun la fiert peste legumele din oala.

Acum se prepara aluatul pentru paste : Se pune faina pe masa,in mijloc se face o gropita si se pune oul. Se framanta un aluat care se intinde cu sucitorul intr-o foaie subtire, apoi se taie fasii care se lasa sa se usuce pe un fund de lemn presarat cu faina.

Cand carnea e aproape gata se pun cubulete de cartofi si pastele scuturate bine de faina, se mai pune apa si se lasa pana s-au fiert complet. Se pune acum zeama de varza sau borsul si pasta de tomate, apoi se drege gustul cu cuburi concentrate si piper. Cand stingem focul adaugam leusteanul.

Zeama de varza sau borsul e bine sa le adaugam fierbinti in ciorba.