Biscuitii se injumatatesc intr-un castron. Se prepara un sirop pe foc dintr-o cana de apa, 3 linguri cu zahar si cacaoa. Se da la racit. Apoi se pune in el lichiorul. Se alifiaza margarina cu 2 linguri de zahar si peste ea se pun biscuitii inmuiati cu siropul de cacao.

Se pun si stafidele si rahatul taiat in cubulete si se amesteca . Se tapeteaza o forma de chec cu folie de plastic si se preseaza in ea bine compozitia. Se acopera cu alta folie si se da la comgelator. Intre timp se prepara glazura de ciocolata si crema pentru ornat : se pun intr-un vas la bain-marie ciocolata rupta in bucatele si 50 g marga si se amesteca pana ce s-au omogenizat bine. Se da vasul putin la racit. Pentru crema de ornat amestecam 200 g margarina cu 2 linguri cu varf cu zahar pudra si se imparte compozitia in doua . Eu le-am colorat in verde si portocaliu. Dupa aceea se scoate tortuletul din forma, se aseaza pe un platou, se glazureaza si se orneaza dupa imaginatie.

In loc de margarina se poate folosi unt, iar ca decor frisca batuta.