O preluare a retetei Anisoarei, adaptata de mine..:)Faina se amesteca cu putina sare. Oul l-am bautu cu apa calda si am adaugat peste faina, amestecand bine sa se omogenizeze. Apoi am framantat aluatul obtinut pana se dezlipeste de pe mana, cam 10 minute, si l-am lasat de-o parte jumatete de ora.

Umplutura: se amesteca branza cu oul, zaharul, vanilia si scortisoara. Punem o oala cu circa 4 l apa cu putina sare la fiert, pana impaturim toti coltunasii. Aluatul se intinde in foaie subtire pe masa tapetata cu putina faina, apoi decupeaza cerculete cu ajutorul unui pahar. Fiecare coltunas se umple cu grija cu branza si se lipeste bine pe margini.

Cand obtinem cam 30 coltunasi, ii punem in apa care fierbe, initial vor sta pe fundul oalei, dar se ridica rapid la suprafata! De atunci, in aproximativ 7-10 minute sunt fierti. Se trec rapid sun putina apa rece, apoi se pune unt topit peste ei. Topping: smantana amestecata cu sos de dulceata de nuci verzi:)